Римската кухня

Римска експериментална кухня. Най-вкусното от Апиций и DE RE COQUINARIA.

събота, 19 юни 2021 г.

Прасенце в лют сос с подправки

›
  PORCELLUM (OXYZ) OMUM   Excerpta a Vinidario,24 / Извадки на Винидариос, 24 De re coquionaria / За готварството     Превод от оригинала...
четвъртък, 13 февруари 2020 г.

За варено телешко

›
IN VITULINAM ELIXAM Apicius VIII (Tetrapus / Четириноги), 5, 3 De re coquionaria / За готварството Превод от оригинала: Счук...
неделя, 7 октомври 2018 г.

Гълъби по римски

›
In grue vel anate, perdice, turture, palumbo, columbo, et diversis avibus За жерави и патици, яребици, гургулици, гривяци, гълъби и дру...
неделя, 17 декември 2017 г.

Варени кюфтета

›
ISICIVM SIMLEX Обикновени кюфтета Apicius II (Sarcoptes/ Кайма) ,2 ,5 ISICIA MVLATA AB AHENO  Кюфтета с нишесте в котле  Ap...
2 коментара:
неделя, 11 септември 2016 г.

Трюфели

›
TVBERA Apicius VII (Polyteles / Гурме) ,16 ,2 De re coquionaria / За готварството Продукти:  трюфели сол 50 мл ...
2 коментара:
събота, 27 август 2016 г.

Езици от фламинго по римски

›
IN FENICOPTERO Apicius VI (Aeropetis/Птици) ,6 ,2 De re coquionaria / За готварството     Продукти: езици от фламинго, н...
5 коментара:
петък, 10 юли 2015 г.

Пиле в лют сос с подправки

›
Pullum oxizomum   Apicius, Liber VI (Aeropetes/ Пернати) , 9,3  De re coquionaria / За готварството  Продукти: 1 пиле ...
4 коментара:
сряда, 1 юли 2015 г.

Печено прасенце a la Flaccus

›
Porcellum Flacianum Apicius, Liber VIII (Tetrapus/ Четирикраки) , 7,8 De re coquionaria / За готварството     Продукти: 6-7...
2 коментара:
четвъртък, 18 юни 2015 г.

Медена супа с подправки за на път

›
Медена супа с подправки с дълго съхранение, която се дава на пътника: Conditum melizomum viatorium. Conditum melizomum perpetuum, quod su...
4 коментара:

Как се съхраняват трюфели

›
Tubera ut diu serventuur Апиций 1.25 Сложи в един съд на сменящи се пластове трюфели недокоснати от вода и сухи дървени стърготини. За...
2 коментара:
вторник, 20 януари 2015 г.

Печено по друг начин

›
Aliter ofellae Apicius, Liber VII (Polyteles/ Гурме) , 4,4 De re coquionaria / За готварството   Продукти: В случая ...
2 коментара:
събота, 6 септември 2014 г.

Котлети с гарум

›
Ofellas garaton Excerpta a Vinidario ( Извадки на Винидарий), VI De re coquionaria / За готварството  Продукти: 5-6  зърн...
16 коментара:
неделя, 20 април 2014 г.

Печено яре или агне

›
  Haedus sive agnus crudus Apicius, Liber VIII (Tetrapus/ Четирикраки) , 6,8 De re coquionaria / За готварството Продукти: ...
7 коментара:
вторник, 21 януари 2014 г.

Прасенце във винен сос

›
Porcellum inococtum Apici excerpta a Vinidario viro inlustri (Извадки из Апиций на благородния Винидарий), XII De re coquionaria / За ...
14 коментара:
четвъртък, 26 септември 2013 г.

Угоено с прясно мляко горещо прасенце със студен сос от Апиций

›
Porcellum lacte pastum elixum calidum, iure frigido crudo Apiciano Apicius, Liber VIII (Tetrapus/ Четирикраки) , 7,6 De re coquionaria...
5 коментара:
›
Начална страница
Преглед на уеб версията

Нещо за мен

Моята снимка
Drago
Преглед на целия ми профил
Предоставено от Blogger.