PISCES ASSOS
Извадки от Апиций на благородния Венидарий , X
De re coquinaria / За готварството
Продукти:
1/2 ч.л. счукан черен пипер
1 клонче девисил
1 клонче джоджен
1/2 ч.л. сушен лук
1/2 ч.л. ситно нарязан копър
2 твърдо сварени жълтъка
2 с.л. мед
1 ч.л. оцет
1 с.л. Liquamen (Рибен сос)
2 с.л. зехтин
1 ч.л. Defritum (заместваме с петмез)
2 нарязани фурми
Начин на приготвяне:
Обърнете обаче малко повече внимание на гриловането. Нали знаете как става? ОК, за всеки случай основното:
1. Рибката трябва да е наистина прясна, а не прясно размразена. Погледнете я в очите. Трябва да са много бистри и още съвсем ясни.
2. Напълнете коремчето със зелени подправки, като в никакъв случай не забравяйте розмарина.
3. Поръсете отвън и отвътре с лимонче и изпечете от двете страни докато започне месото да побелява.Като в любовта е: Наблюдавайте и тук отново очите, те винаги всичко си казват.
Да ви е сладко с тази древна рецепта!
Ах да, и с бялото винце НАЗДРАВЕ!
Ах да, и с бялото винце НАЗДРАВЕ!
Превод:
Грилована риба:
Скълцай черен пипер,девесил,чубрица,сушен лук,прибави оцет,добави фурми,копър,жълтък,мед,оцет,рибен сос,зехтин и дефритум.
Всичко това разбъркай и изсипи отгоре.
Студен сос за риба на скара
Няма коментари:
Публикуване на коментар