PORCELLUM LACTE PASTUM ELIXUM CALIDUM, IURE FRIGIDO CRUDO APICIANO
Apicius VIII (Tetrapus/Четирикраки) ,7 ,6
De re coquionaria / За готварството
Продукти:
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. зърна кориандър
1 с.л. liquamen (тайландски рибен сос)
1 с.л. червено вино
1 с.л. мед
2-3 клончета девисил
5-6 листенца мента
1 клонче седефче
Начин на приготвяне:
Ами както обикновено.
Стриваме първо зелените подправки в хаванче. Прибавяме пипера и кориандъра, и ги счукваме не много фино. Сипваме всичко останало, разбъркваме сръчно и доовкусяваме чрез примлясване.
Това е. Готово е сосчето. Вкусно-пикантно.
Сега остава само да опечем набързо едно прасенце сукалче и да го полеем с него.
Да ви е сладко!
Така не е честно! Само сосче без прасенце:))) милена
ОтговорИзтриванеО, ще се намерят не бой се! Филмът е с "Happy end" Миленче. :)
ОтговорИзтриване:) Скоро търсихме прасенце (искахме да не е замразявано), след много ходене по мъките открихме ето това :
ОтговорИзтриванеhttp://ekoferma.info/
http://ekoferma.com/
като го пекнахме се получи идеално,
щото на два пъти се случи, като го изпечеш и вместо месце, има нещо подобно на желе ! :((
От порода ли е, с нещо гадно ли са го хранили незнам, но това си беше перфектно ;))
Ето на това се казва вкусна новина! :) Дано по-често да чувам такива!
ОтговорИзтриванеСъс сигурност е било много по-сладко прасенцето цяло, а месото на първите е било толкова меко, защото може би животните са били съвсем млади.
Наздраве с червено винце тогава "Анонимен" и благодаря много за коментара! :)