Bookmark and Share

четвъртък, 10 юни 2010 г.

Варени яйца със сос от кедрови семки


IN OVIS APALIS
Apicius VII, 19, 3



 Продукти за 4 порции:

4 твърдо сварени яйца
Една малка шепа кедрови семки
Винен оцет
Черен пипер и семена от кориандър (счукани или смлени)
Мед
Liquamen (или тайландски рибен сос)



Приготвяне:

Пиниевите семки се счукват финно в хаванче. Меда, оцета и ликвамен се добавят и се разбъркват на гъсто сосче.

Подправя се с пипер и кориандър, и се излива върху яйчните половинки.



PS.
Тъй като в старите източници количеството на продуктите никога не е зададено, сложих от всичко по една супена лъжичка ( без пипера и кориандъра разбира се ), а след това доовкусявах още няколкоко пъти.

Опитайте!

Само който рискува печели!

Да ви е сладко!
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар