четвъртък, 10 юни 2010 г.

Салата от краставици по друг начин


ALITER CVCVMERES
Apicius III, 6, 3


Продукти за 4 порции:

1 краставица
1/2 глава лук
2 клончета магданоз
2 листенца мента
Мед или Passum (вино със стафиди)
Liquamen (или тайландски рибен сос)
Винен оцет, зехтин и малко вода
Черен пипер и семена от кориандър (счукани или смлени)


Приготвяне:

Нарязваме краставицата на тънки шайби, а лукът и подправките на ситно.

Приготвяме дресинга с меда или псаума, зехтина, оцета, водата, ликвамен, лука и подправките.

Изливаме го върху наразаната краставица и подправяме на вкус с пипер и кориандър.

Снимаме всичко старателно от всички страни с фотоапарата и оставяме малко да поеме преди сервиране.

Bene sapiat!
или
 Да ви е сладко!


Превод от оригинала:
Пипер, див джоджен (бласкун)(mentha pulegium), мед или Passum, Рибен сос и оцет; понякога се слага и Silphium.

2 коментара:

  1. Отговори
    1. Благодаря за смелостта Императоре! ;)
      Наистина се радвам, че ти е харесала!

      Изтриване