ALITER CVCVMERES
Apicius III, 6, 3
Продукти за 4 порции:
1 краставица
1/2 глава лук
2 клончета магданоз
2 листенца мента
Мед или Passum (вино със стафиди)
Liquamen (или тайландски рибен сос)
Винен оцет, зехтин и малко вода
Черен пипер и семена от кориандър (счукани или смлени)
Приготвяне:
Нарязваме краставицата на тънки шайби, а лукът и подправките на ситно.
Приготвяме дресинга с меда или псаума, зехтина, оцета, водата, ликвамен, лука и подправките.
Изливаме го върху наразаната краставица и подправяме на вкус с пипер и кориандър.
Снимаме всичко старателно от всички страни с фотоапарата и оставяме малко да поеме преди сервиране.
Bene sapiat!
или
Да ви е сладко!
Превод от оригинала:
Пипер, див джоджен (бласкун)(mentha pulegium), мед или Passum, Рибен сос и оцет; понякога се слага и Silphium.
О, тази салата много ми хареса! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за смелостта Императоре! ;)
ИзтриванеНаистина се радвам, че ти е харесала!