GVSTVM DE PRAECOQVIIS
Apicius IV, 5, 4
Продукти за 4 порции:
500гр. здрави зрели кайсии
4 листенца мента
50 мл полусухо вино
50 мл Passum (вино със стафиди)
Винен оцет и зехтин
1 СЛ мед
Liquamen (или тайландски рибен сос)
Черен пипер от мелничката
Приготвяне:
Сваряваме плодовете заедно с всички останали продукти и сгъстяваме с брашното.
Поръсваме с черния пипер - готово.
Ами това е. Толкова е каратко и ясно, че ми идва да го повторя.
PS.
Бъдете много предпазливи с оцета. Аз сложих 1 СЛ от него и удоволствието веднага се вкисна. Наложи се да неутрализирам после с вода, а това не остана съвсем без вкусови загуби. Същото важи и за рибният сос, а и изобщо навсякъде където количеството не е посочено. Така, че внимателно!
А сега на слука! Опитайте, а после елате и разкажете какво още може да се оплеска!
500гр. здрави зрели кайсии
4 листенца мента
50 мл полусухо вино
50 мл Passum (вино със стафиди)
Винен оцет и зехтин
1 СЛ мед
Liquamen (или тайландски рибен сос)
Черен пипер от мелничката
Приготвяне:
Сваряваме плодовете заедно с всички останали продукти и сгъстяваме с брашното.
Поръсваме с черния пипер - готово.
Ами това е. Толкова е каратко и ясно, че ми идва да го повторя.
PS.
Бъдете много предпазливи с оцета. Аз сложих 1 СЛ от него и удоволствието веднага се вкисна. Наложи се да неутрализирам после с вода, а това не остана съвсем без вкусови загуби. Същото важи и за рибният сос, а и изобщо навсякъде където количеството не е посочено. Така, че внимателно!
А сега на слука! Опитайте, а после елате и разкажете какво още може да се оплеска!
Голям алхимик си ха ха ха,ще се пробва задължително!
ОтговорИзтриване:) Най-после да се престраши някой.
ОтговорИзтриванеСамо да те предупредя, че за съвременната кухня си е по-скоро десертче. Заглавието малко подвежда, но иначе си е напълно годно за ядене.
Стискам ти палци. :)