MINVTAL EX PRAECOQVIS
Apicius IV, 3, 6
Продукти за 4 порции:
800 гр. свински гулаш
200 гр. кайсии
1 клонче копър
3 листенца мента
100 мл. бяло вино
мед, винен оцет, Liquamen (тайландски рибен сос), Passum (вино със стафиди)
3 щипки кимион
сол и смлени черен пипер и зърна кориандър
брашно за паниране или нишесте за сгъстяване на сосчето
Приготвяне:
Пържим гулаша в зехтин на много силен огън, поръсваме със сол, кориандър и черен пипер и гасим с виното.
Прибавяме освободените от костилките кайсии с малко рибен сос и ги оставяме да поврат до леко омекване.
Разбъркваме с копър и мента. Прибавяме черен пипер, кимион, мед, ликвамен, пасум и виенен оцет на вкус, и сгъстяваме сосчето.
Готово!
Като малък акцент накрая поръсваме пак с малко черен пипер от мелничката и преди да го увековечим с апаратчето му се любуваме ухилени поне 3 минути.
PS.
Аз сервирах това удоволствие върху ориз, но ако е истина че "в краен случай наденицата и без хляб е вкусна", то спокойно може да си минем без него.
А ето и моя превод от немски:
Сложи в една тенджера олио, рибен сос, вино, нарежи сушен лук и нарежи на малки парчета сварен свински гръб. Като се свари прибави черен пипер, кимион, сушен джоджен и копър, добави мед, рибен сос, пасум, малко оцет, от собствения сос и овкуси. Добави кайсии без костилките и ги остави да кипнат, докато се сварят. Натроши тесто и сгъсти с него. Поръси отгоре черен пипер и сервирай.
Драго,
ОтговорИзтриванехаресвам ястия с плод/пресен, или сушен/
Това рибно сосче го намерих, но ме притеснява виното :)
Не знам мога ли да намеря :)
Хубав ден!
Ха, ха... защо? Не се ли задържа? :))
ОтговорИзтриванеИзвинявай за късният отговор Дани, но чак сега те видях. Явно настройката на блогчето има нужда от малка проверка.
Един прекрасен ден и на тебе!
Благодаря че погледна!