PATINA VERSATILIS VICE DVLCIS
Apicius IV, 2, 16
Продукти за 4 порции:
60 гр. лешници или орехи
60 гр. кедрови ядки
4 яйца
200 мл. мляко
6-8 с.л. мед
зехтин, Liquamen (тайландски рибен сос)
черен пипер
50 мл. бяло вино
Приготвяне:
Счукваме ядките финно и ги препичаме леко в тигана.
Разбиваме яйцата с млякото, виното и меда на хубава пяна, и заедно с малко рибен сос и зехтин ги разбъркваме с ядките.
Изсипваме всичко това в една намазана с мазнина форма за печене, поставяме я във фурната и печем при 150°C докато не се зачерви накрая от удоволствие.
После изваждаме, изтръскавме го да "пльосне" върху една дъска на масата, обращаме го отново, поръсваме с черен пипер, гарнираме с малко зелено и най-после сервираме подсвирквайки си щастливо.
Да ви е сладко!
Да ви е сладко!
Превод:
Обърнат сладкиш вместо десерт: Кедрови ядки и (други) почистени ядки, препечи ги и ги счукай заедно с мед, черен пипер, рибен сос, мляко, яйца, малко неразредено вино, и олио.
Обърнат сладкиш вместо десерт: Кедрови ядки и (други) почистени ядки, препечи ги и ги счукай заедно с мед, черен пипер, рибен сос, мляко, яйца, малко неразредено вино, и олио.
Човече,твърде емоционален сладкиш ! За мен си е направо предизвикателство и ще го направя,но имам един въпрос,ами ,ако не сложа рибен сос???Задължително ли е присъствието му ?
ОтговорИзтриванеРазбира се. Най-интересното на тези рецепти е възрастта им, но със сигурност ще са вкусни и осъвремени. Благодаря ти!
Изтриване