LUS DIABOTANON IN PISCE FRIXO
Apicius X, 1, 1
Продукти за 4 порции:
1 с.л. ситно нарязан риган
1 щипка смлян черен пипер
1 щипка смлян кимион
1/2 ч.л. смлени зърна кориандър
1/2 ч.л. асант или 1 нарязана задушена глава лук
1/2 ч.л. ситно нарязано седефче
4 ситно нарязани фурми
1/2 ч.л. мед
2 с.л. петмез
1 с.л. оцет
3 с.л. зехтин
2 с.л. Liquamen (или тайландски рибен сос)
Приготвяне:
Смесваме всичко и го загряваме на котлона.
Ако няма други въпроси, това е.
1 с.л. ситно нарязан риган
1 щипка смлян черен пипер
1 щипка смлян кимион
1/2 ч.л. смлени зърна кориандър
1/2 ч.л. асант или 1 нарязана задушена глава лук
1/2 ч.л. ситно нарязано седефче
4 ситно нарязани фурми
1/2 ч.л. мед
2 с.л. петмез
1 с.л. оцет
3 с.л. зехтин
2 с.л. Liquamen (или тайландски рибен сос)
Приготвяне:
Смесваме всичко и го загряваме на котлона.
Ако няма други въпроси, това е.
:DDD
ОтговорИзтриванеПък аз влязох да видя как се пържи рибката от картинката...
Невероятно! Имало въпроси значи. :D
ОтговорИзтриванеОК. Изчстваш рибката, поръсваш я от вътре и от вън с лимон. Сол и черен пипер и я овалваш в брашното. После я пляскаш в разбито яйце след което в галета. Пържиш на слаб огън от двете страни за да не изгори, а да хруска. Честита писийка! :)