Bookmark and Share

четвъртък, 29 юли 2010 г.

Сос с подправки за пържена риба


LUS DIABOTANON IN PISCE FRIXO
Apicius X, 1, 1



Продукти за 4 порции:

1 с.л. ситно нарязан риган
1 щипка смлян черен пипер
1 щипка смлян кимион
1/2 ч.л. смлени зърна кориандър
1/2 ч.л. асант или 1 нарязана задушена глава лук
1/2 ч.л. ситно нарязано седефче
4 ситно нарязани фурми
1/2 ч.л. мед
2 с.л. петмез
1 с.л. оцет
3 с.л. зехтин
2 с.л. Liquamen (или тайландски рибен сос)



Приготвяне:

Смесваме всичко и го загряваме на котлона.

Ако няма други въпроси, това е.

2 коментара:

  1. :DDD
    Пък аз влязох да видя как се пържи рибката от картинката...

    ОтговорИзтриване
  2. Невероятно! Имало въпроси значи. :D

    ОК. Изчстваш рибката, поръсваш я от вътре и от вън с лимон. Сол и черен пипер и я овалваш в брашното. После я пляскаш в разбито яйце след което в галета. Пържиш на слаб огън от двете страни за да не изгори, а да хруска. Честита писийка! :)

    ОтговорИзтриване