PVLLUM PARTHICVM
Apicius Vl, 9, 2
Продукти за 4 порции:
1 пиле
4 с.л. Liquamen (тайландски рибен сос)
1/4 ч.л. смлян кимион
1/2 ч.л. смлян черен пипер
1/4 ч.л. асант или 1 нарязана глава лук
1 с.л. нарязан девесил
100 мл. сухо бяло вино
нишесте за сгъстяване на соса
Приготвяне:
И тук приготвянето е дори малко повече от скучно.
Нарязваме пилето, хвърляме го в гювеч и го поливаме със сосче забъркано от всичките други продукти.
Печем до готовност, като последните 10-15 минутки го оставяме без капак да се зачерви, но и това не е ново.
Сгъстяваме сосчето с нишесте, поливаме обилно месото с него и поръсваме с ароматен прясно счукан черен пипер.
Ами това е.
Да ви е сладко!
PS:
Само не се чудете на огромната кълка. Не е нов модел бройлер, не се плашете.
Просто си позволих да опитам с пуешки крак и да си призная, не останах никак разочарован.
Е, не можа всичко да се изяде наведнъж, но за това пък на другият ден беше сосчето дори още по-сладко!
Вече му "хвърлих" око :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ооо... не го изпускай! :))
ОтговорИзтриванеТолкова е лесно, а пък в гювеча и без това става всичко така вкусно. :)
Здравей Дани! :))
Радвам се че поглеждаш! :)