Bookmark and Share

вторник, 3 август 2010 г.

Пиле по партски

 
PVLLUM PARTHICVM
Apicius Vl, 9, 2



Продукти за 4 порции:

1 пиле
4 с.л. Liquamen (тайландски рибен сос)
1/4 ч.л. смлян кимион
1/2 ч.л. смлян черен пипер
1/4 ч.л. асант или 1 нарязана глава лук
1 с.л. нарязан девесил
100 мл. сухо бяло вино
нишесте за сгъстяване на соса



Приготвяне:

И тук приготвянето е дори малко повече от скучно.

Нарязваме пилето, хвърляме го в гювеч и го поливаме със сосче забъркано от всичките други продукти.

Печем до готовност, като последните 10-15 минутки го оставяме без капак да се зачерви, но и това не е ново.

Сгъстяваме сосчето с нишесте, поливаме обилно месото с него и поръсваме с ароматен прясно счукан черен пипер.

Ами това е.

Да ви е сладко!



PS:
Само не се чудете на огромната кълка. Не е нов модел бройлер, не се плашете.
Просто си позволих да опитам с пуешки крак и да си призная, не останах никак разочарован.
Е, не можа всичко да се изяде наведнъж, но за това пък на другият ден беше сосчето дори още по-сладко!

2 коментара:

  1. Вече му "хвърлих" око :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Ооо... не го изпускай! :))

    Толкова е лесно, а пък в гювеча и без това става всичко така вкусно. :)

    Здравей Дани! :))

    Радвам се че поглеждаш! :)

    ОтговорИзтриване