DVLCIA DOMESTICA
Продукти за 4 порции:
12 големи фурми, по възможност пресни
2 с.л. мед
сол
За пълнежа:
12 ядки (орехи, лешници, бадеми или около 60 гр. кедрови ядки)
прясно смлян черен пипер
Приготвяне:
Стопяваме меда на водна баня и докато се къпе пълним фурмите или с черен пипер, или с целите ядки или пък и с двете.
Поръсваме ги със сол, потапяме ги в меда и сервираме още топли на зяпналите от изненада.
Apicius Vll, 13, 1
Продукти за 4 порции:
12 големи фурми, по възможност пресни
2 с.л. мед
сол
За пълнежа:
12 ядки (орехи, лешници, бадеми или около 60 гр. кедрови ядки)
прясно смлян черен пипер
Приготвяне:
Стопяваме меда на водна баня и докато се къпе пълним фурмите или с черен пипер, или с целите ядки или пък и с двете.
Поръсваме ги със сол, потапяме ги в меда и сервираме още топли на зяпналите от изненада.
Превод:
Напълни големи или нормални фурми, след като им се извади костилката, с ядки, кедрови ядки, или добави и смлян черен пипер. Поръси ги отвън със сол, изпържи ги във врял мед и сервирай.
Просто съм запленена от тези фурми.Интересни,необичайни и съвършени на снимката.Пак ме замая .... страшен си !
ОтговорИзтриванеБлагодаря Йоли!
ОтговорИзтриванеСамо ти можеш така да зарадваш! :))