Bookmark and Share

вторник, 3 август 2010 г.

Пълнени фурми

DVLCIA DOMESTICA
Apicius Vll, 13, 1


Продукти за 4 порции:

12 големи фурми, по възможност пресни
2 с.л. мед
сол
За пълнежа:
12 ядки (орехи, лешници, бадеми или около 60 гр. кедрови ядки)
прясно смлян черен пипер



Приготвяне:

Стопяваме меда на водна баня и докато се къпе пълним фурмите или с черен пипер, или с целите ядки или пък и с двете.

Поръсваме ги със сол, потапяме ги в меда и сервираме още топли на зяпналите от изненада.



Превод: 
Напълни големи или нормални фурми, след като им се извади костилката, с ядки, кедрови ядки, или добави и смлян черен пипер. Поръси ги отвън със сол, изпържи ги във врял мед и сервирай.



2 коментара:

  1. Просто съм запленена от тези фурми.Интересни,необичайни и съвършени на снимката.Пак ме замая .... страшен си !

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Йоли!

    Само ти можеш така да зарадваш! :))

    ОтговорИзтриване