вторник, 17 май 2011 г.

Студен сос за телешко варено

ALITER IN VITULINA ELIXA
Apicius VIII ,5 ,4
De re coquinaria / За готварството





Продукти:

1/4 ч.л. счукан черен пипер
1 клонче девисил
1/4 ч.л. счукани зърна от фенхел или малко анасон
1 клонче риган
1 с.л. кедрови ядки (половината счукани и половината цели)
2 нарязани фурми
1 с.л. мед
1 ч.л. оцет
1 ч.л. Liquamen (рибен сос)
1 ч.л. горчица
2 с.л. зехтин

 





Начин на приготвяне:

И тук няма много място за писане.

Разбъркваме всичко, като постоянно опитваме. Заливаме свареното месо с него и поднасяме.

Да ви е сладко!




Превод: 
Черен пипер, девисил, семена от резене, риган, кедрови ядки, фурми, мед, оцет, рибен сос, горчица и олио.

2 коментара: