ALITER IN VITULINA ELIXA
Apicius VIII ,5 ,4
De re coquinaria / За готварството
Apicius VIII ,5 ,4
De re coquinaria / За готварството
Продукти:
1/4 ч.л. счукан черен пипер
1 клонче девисил
1/4 ч.л. счукани зърна от фенхел или малко анасон
1 клонче риган
1 с.л. кедрови ядки (половината счукани и половината цели)
2 нарязани фурми
1 с.л. мед
1 ч.л. оцет
1 ч.л. Liquamen (рибен сос)
1 ч.л. горчица
2 с.л. зехтин
1/4 ч.л. счукан черен пипер
1 клонче девисил
1/4 ч.л. счукани зърна от фенхел или малко анасон
1 клонче риган
1 с.л. кедрови ядки (половината счукани и половината цели)
2 нарязани фурми
1 с.л. мед
1 ч.л. оцет
1 ч.л. Liquamen (рибен сос)
1 ч.л. горчица
2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
И тук няма много място за писане.
Разбъркваме всичко, като постоянно опитваме. Заливаме свареното месо с него и поднасяме.
Да ви е сладко!
Разбъркваме всичко, като постоянно опитваме. Заливаме свареното месо с него и поднасяме.
Да ви е сладко!
Превод:
Черен пипер, девисил, семена от резене, риган, кедрови ядки, фурми, мед, оцет, рибен сос, горчица и олио.
Черен пипер, девисил, семена от резене, риган, кедрови ядки, фурми, мед, оцет, рибен сос, горчица и олио.
Много е добро това,поне така изглежда. Май ще го пробвам.
ОтговорИзтриванеИли май няма? :)
ОтговорИзтриване