ITEM LUS IN PISCES FRIXSOS
1 щипка смлян черен пипер
1/2 ч.л. счукани зърна кориандър
1 ч.л. нарязан девесил
1 дафиново листо
3-4 счукани миртови плодчета (хвойна)
1 ч.л. мед
2 с.л. Liquamen (рибен сос)
8 с.л. Passum или вино
1 ч.л. оризово брашно или нишесте
Приготвяне:
Счукваме и смесваме всичко, загряваме на котлона и накрая сгъстяваме с нишестето.
Ако някой все пак някъде срещне проблеми нека ми се обади, за да се посмеем.
.
Превод:
Счукай черен пипер, девесил, миртови плодчета, кориандър, мед, рибен сос, вино, Passum или Caroenum, и овкуси. Сготви на слаб огън, сгъсти с оризово брашно и сервирай.
Да ви е сладко!
Ми да,колко му е! Давай да го правим! И сега искаш ли пък аз да те светна за нещо? Ама обещай,че ще пробваш ....
ОтговорИзтриванеСледващият път,преди да смесиш всичко първо запечи счукания кориандър на сух тиган. Така ароматите му изпъкват още по-силно. После смесвай всичко друго.... ми така де,толкова е лесничка рецептата,че реших да ти усложня малко животя. За снимките съм без думи.
Йоли, нали ме светна веднъж по този повод с черен пипер. Не съм го забравил този тип и от тогава не съм спрял при всеки удобен случай да го прилагам. :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти! :)
Страшно сосче! И сега няма да мирясам докато не си купя риба и не го приложа в действие!
ОтговорИзтриванеХе, хе... Лулу! :))
ОтговорИзтриванеА, ако имаш пък и някой да ти хване! :)
Наистина не е лошо римското сосче. Аз поне си облизах дъсчицата. :)
В рецептата пише, че може вместо пасум да се използва и вино. Аз си имам почти винаги, но ако не ти се занимава да бъркаш, опитай с червено и ела да разкажеш. :)