ALITER IUS CANDIDUM IN COPADIIS
Apicius, Liber VII (Polyteles / Гурме) ,6 ,7
De re coquionaria / За готварството
Продукти:
5-6 зърна прясно счукан черен пипер
1 клонче мащерка
1 щипка смлян кимион
1/2 ч.л. семена от селери
1 резенче ситно нарязан фенхел
5-6 листенца мента
1 ч.л. стафиди
50 мл бяло вино
2 ч.л. мед
1 клонче чубрица
нишесте за сгъстяване (от мен)
Начин на приготвяне:
Счукваме, смесваме, овкусяваме и сгъстяваме. Заливаме, сервираме, хапваме и сладко, сладко примлясваме.
Ястието изглежда супер, а сосчето не мога да си представя какво ще е на вкус, основните продукти не съм ги опитвала :(
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ами сосчето е почти както винаги: свежо подправено и леко салникаво-вкусно, ако думите тук биха ти момогнали с нещо. :)
ОтговорИзтриванеЗдравей Зорничке!
Радвам се, че поглеждаш!
Браво!Умееш еднакво добре да готвиш и да снимаш!
ОтговорИзтриванеКога повече, кога по-малко... Опитвам се само и се радвам наистина, че го оценяваш!
ОтговорИзтриванеБлагодая Таня! :)
Абе малко длъжка ми се вижда рецептата. Дай по-накратко де. А ако не можеш, просто ще ми я сготвиш и туй то!
ОтговорИзтриванеТочно така, "туй то" ще бъде вкусно такова! :))
ОтговорИзтриванеДраго, винаги съм впечатлена от вкусовите и ароматните комбинации, които твориш!Наистина готвиш с вдъхновение!
ИзтриванеСърдечен поздрав!
Благодаря Бети!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти също, че ме намери! Така успях и аз да открия твоето блогче и удоволствието от това бе за мен със сигурност по-голямо!
До нови усмихнати срещи!
Много вкусно и сочно! Поздравления! :)
ОтговорИзтриванеМерси Дани и извинявай за късния отговор.
ОтговорИзтриванеОтвял съм се някъде. :)