Bookmark and Share

четвъртък, 3 май 2012 г.

Друг бял сос за шницел

ALITER IUS CANDIDUM IN COPADIIS

Apicius, Liber VII (Polyteles / Гурме) ,6 ,7
De re coquionaria / За готварството






Продукти:

5-6 зърна прясно счукан черен пипер
1 клонче мащерка
1 щипка смлян кимион
1/2 ч.л. семена от селери
1 резенче ситно нарязан фенхел
5-6 листенца мента
1 ч.л. стафиди
50 мл бяло вино
2 ч.л. мед
1 клонче чубрица
нишесте за сгъстяване (от мен)








Начин на приготвяне:

 Счукваме, смесваме, овкусяваме и сгъстяваме. Заливаме, сервираме, хапваме и сладко, сладко примлясваме.








10 коментара:

  1. Ястието изглежда супер, а сосчето не мога да си представя какво ще е на вкус, основните продукти не съм ги опитвала :(
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Ами сосчето е почти както винаги: свежо подправено и леко салникаво-вкусно, ако думите тук биха ти момогнали с нещо. :)
    Здравей Зорничке!
    Радвам се, че поглеждаш!

    ОтговорИзтриване
  3. Браво!Умееш еднакво добре да готвиш и да снимаш!

    ОтговорИзтриване
  4. Кога повече, кога по-малко... Опитвам се само и се радвам наистина, че го оценяваш!
    Благодая Таня! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Абе малко длъжка ми се вижда рецептата. Дай по-накратко де. А ако не можеш, просто ще ми я сготвиш и туй то!

    ОтговорИзтриване
  6. Точно така, "туй то" ще бъде вкусно такова! :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Драго, винаги съм впечатлена от вкусовите и ароматните комбинации, които твориш!Наистина готвиш с вдъхновение!
      Сърдечен поздрав!

      Изтриване
  7. Благодаря Бети!
    Благодаря ти също, че ме намери! Така успях и аз да открия твоето блогче и удоволствието от това бе за мен със сигурност по-голямо!
    До нови усмихнати срещи!

    ОтговорИзтриване
  8. Много вкусно и сочно! Поздравления! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Мерси Дани и извинявай за късния отговор.
    Отвял съм се някъде. :)

    ОтговорИзтриване