LUS FRIGIDVM IN PORCELLVM
Apicius, Liber VIII (Tetrapus/ Четирикраки) , 7, 15
De re coquionaria / За готварството
Продукти:
30 г кедрови ядки
1/2 ч.л. счукан черен пипер
1 ч.л. счукан кимион
1 ч.л. ситно нарязан копър
1/2 ч.л. риган
1 ч.л. горчица
2 ч.л. мед
3 ч.л. liquamen (рибен сос)
1/2 ч.л. винен оцет
1 с.л. зехтин
2-3 ситно нарязани фурми
счукан черен пипер за поръсване
Начин на приготвяне:
Счукваме фино ядките и ги разбъркваме умело с останалите продукти.
Поливаме със сосчето мръвката, поръсваме пак с черен пипер и това е.
Ако все пак някой нещо не е доразбрал да вдигне ръка и да пита, а на опиталите да ни е вкусно!
Prosit т.е. наздраве!
Страхотно, страхотно изглежда! Толкова ми вдигна апетита с тези снимки...... Комплимент! Благодаря за чудесното предложение! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Албенка!
ИзтриванеМалко апетит никога не е излишен. :)
Невероятни розички имаш!!!
Прегръдки и от мен!
Страхотно предложение!А снимките са уникални, толкова добре се вижда всяка една съставка.
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Благодаря ви!
ОтговорИзтриванеКоличеството на продуктите трябва разбира се всеки да ги напасне според вкуса си, но все пак за една обща представа за римската кухня е напълно достътъчно.
Приятен ден и от мен!
Аууу, градки приятелю идвам ти на гости...за вечеря, ако не сте излапали вече мръвката! Десерт може и да не правиш:) С тази вкусотия колко винце се изпива...Наздраве!
ОтговорИзтриванеАми с доста винце може да се полее така, че заповядай.
ОтговорИзтриванеЗа Германия има ли днес самолети? :)
Благодаря Или и поздрави на Бургас от мене!
Изглежда неустоимо вкусно!Снимките са перфектни,рецептата също заслужава внимание!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Таня!
ОтговорИзтриванеА ти едно цяло мидено богатсво си събрала.
Хубави спомени с всичко, което ми липсва.
До скоро!
Ей, мине не мине време и измъкваш от ръкава някое печено прасенце (-: Да, много хубаво предложение и откъм съставки е супер, защото всичко си имам на рафтчето...Понеже прасенцата са ми кът, мислиш ли, че ще пасва към печено ярешко или еленско?
ОтговорИзтриванеЗдравей Диди!
ОтговорИзтриванеАми какво да ти кажа? Римската кухня е нещо съвсем друго от това, на което сме свикнали така, че ако си достатъчно любопитна ще отдешиш сигурно 5 минутки да го забъркаш и сама да си отговориш защото никак не бих желал да те лъжа.
За еленчето все пак ти пепоръчвам едно хубаво винено сосче. Нищо няма да сбъркаш с него.:)
Благодаря ти и до скоро!