LUS IN STRUTIONE
Apicius, Liber VI (Aeropetes/ Пернати) , 1, 1
De re coquionaria / За готварството
Продукти:
счукан черен пипер
5-6 листенца мента или 1 щипка сушен джоджен
1/4 чаена лъжичка кимион
1/4 семена целина
3 фурми нарязани на ситно
2 ч.л. мед
1 ч.л. оцет
5 с.л. passum (заменя се с марсала или порто)
1 с.л. liquamen (рибен сос)
1 с.л. зехтин
1 ч.л. нишесте за сгъстяване
Начин на приготвяне:
Ами първо си хващате щраус. Кой как ще го скубе незная, но като свършите с досадната работа сварете го, опечете го и го залейте със сосче приготвено по следния начин:
Като начало препечете лекичко кимиона, после прибавете останалите продукти, варете 2-3 минути, а накрая сгъстете с нишестето.
Да ви е сладко!
Хайде пак! http://toninagems.blogspot.com/2013/06/tag-liebster-blog-award_26.html#more
ОтговорИзтриване