Bookmark and Share

вторник, 19 март 2013 г.

Сос за щраус


LUS IN STRUTIONE

Apicius, Liber VI (Aeropetes/ Пернати) , 1, 1
De re coquionaria / За готварството






Продукти:

счукан черен пипер
5-6 листенца мента или 1 щипка сушен джоджен
1/4 чаена лъжичка кимион
1/4 семена целина
3 фурми нарязани на ситно
2 ч.л. мед
1 ч.л. оцет
5 с.л. passum (заменя се с марсала или порто)
1 с.л. liquamen (рибен сос)
1 с.л. зехтин

 1 ч.л. нишесте за сгъстяване





 Начин на приготвяне:

 Ами първо си хващате щраус.  Кой как ще го скубе незная, но като свършите с досадната работа сварете го, опечете го и го залейте със сосче приготвено по следния начин:

Като начало препечете лекичко кимиона, после прибавете останалите продукти, варете 2-3 минути, а накрая сгъстете с нишестето.







 Да ви е сладко!






1 коментар: