вторник, 19 март 2013 г.

Сос за щраус


LUS IN STRUTIONE

Apicius, Liber VI (Aeropetes/ Пернати) , 1, 1
De re coquionaria / За готварството






Продукти:

счукан черен пипер
5-6 листенца мента или 1 щипка сушен джоджен
1/4 чаена лъжичка кимион
1/4 семена целина
3 фурми нарязани на ситно
2 ч.л. мед
1 ч.л. оцет
5 с.л. passum (заменя се с марсала или порто)
1 с.л. liquamen (рибен сос)
1 с.л. зехтин

 1 ч.л. нишесте за сгъстяване





 Начин на приготвяне:

 Ами първо си хващате щраус.  Кой как ще го скубе незная, но като свършите с досадната работа сварете го, опечете го и го залейте със сосче приготвено по следния начин:

Като начало препечете лекичко кимиона, после прибавете останалите продукти, варете 2-3 минути, а накрая сгъстете с нишестето.







 Да ви е сладко!






2 коментара:

  1. Хайде пак! http://toninagems.blogspot.com/2013/06/tag-liebster-blog-award_26.html#more

    ОтговорИзтриване
  2. Здравствуйте,

    Хочу представить Вашему вниманию сайт Vcerecepti.ru где наши пользователи могут найти рецепты среди более 70 000 рецептов из блогов и сайтов с рецептами. Наши блоггеры создали Топ Блог Рецептов, где вы найдёте добавленные блоги, да и сможете добавить Ваш собственный. Мы индексируем Ваши рецепты и пользователи смогут найти их при помощи нашей поисковой системы, давая Вам больше трафика. Вам не о чём беспокоится, так как всё на сайте Vcerecepti.ru бесплатно!

    Vcerecepti.ru есть в Швеции, Германии, Англии, Франции и США среди многих других стран. Хотели бы и Вы стать членом нашей большой семьи?

    Мы в вашем распоряжении!
    С уважением,
    Vcerecepti.ru

    ОтговорИзтриване