Bookmark and Share

неделя, 17 април 2011 г.

Друг сос за пържена риба

ITEM LUS IN PISCES FRIXSOS
Извадки на благородния Венидарий из Апиций , IX


 
 
 
 
Продукти:

1 щипка смлян черен пипер

1/2 ч.л. счукани зърна кориандър

1 ч.л. нарязан девесил

1 дафиново листо

3-4 счукани миртови плодчета (хвойна)

1 ч.л. мед

2 с.л. Liquamen (рибен сос)

8 с.л. Passum или вино

1 ч.л. оризово брашно или нишесте





  Приготвяне:

Счукваме и смесваме всичко, загряваме на котлона и накрая сгъстяваме с нишестето.

Ако някой все пак някъде срещне проблеми нека ми се обади, за да се посмеем.

.

Превод:

Счукай черен пипер, девесил, миртови плодчета, кориандър, мед, рибен сос, вино, Passum или Caroenum, и овкуси. Сготви на слаб огън, сгъсти с оризово брашно и сервирай.

 




Да ви е сладко!



4 коментара:

  1. Ми да,колко му е! Давай да го правим! И сега искаш ли пък аз да те светна за нещо? Ама обещай,че ще пробваш ....

    Следващият път,преди да смесиш всичко първо запечи счукания кориандър на сух тиган. Така ароматите му изпъкват още по-силно. После смесвай всичко друго.... ми така де,толкова е лесничка рецептата,че реших да ти усложня малко животя. За снимките съм без думи.

    ОтговорИзтриване
  2. Йоли, нали ме светна веднъж по този повод с черен пипер. Не съм го забравил този тип и от тогава не съм спрял при всеки удобен случай да го прилагам. :)
    Благодаря ти! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Страшно сосче! И сега няма да мирясам докато не си купя риба и не го приложа в действие!

    ОтговорИзтриване
  4. Хе, хе... Лулу! :))

    А, ако имаш пък и някой да ти хване! :)

    Наистина не е лошо римското сосче. Аз поне си облизах дъсчицата. :)

    В рецептата пише, че може вместо пасум да се използва и вино. Аз си имам почти винаги, но ако не ти се занимава да бъркаш, опитай с червено и ела да разкажеш. :)

    ОтговорИзтриване